Nieuws

Klik op de foto voor een vergroting

 

Nieuws

Maart

Maart

April

Maart

Maart

Gebruik de "end" toets om naar het laatste nieuws te gaan

2018

De bespaarmaaltijd die de Protestante Gemeente op 2 maart jl had georganiseerd heeft het mooie bedrag van € 188,20 opgebracht.

Hiervoor onze hartelijke dank!

Een afvaardiging van het Damiaancentrum heeft deze maand een bezoek gebracht aan de Voedselbank Boxtel. Na een uitgebreide rondleiding kwam de vraag ter sprake waar nog behoefte aan was. Onze voorzitter antwoorde dat koffie nog altijd een schaars product was.

Het Damiaancentrum gaat zich inzetten om dat probleem te verlichten.

Fantastisch!

Februari

Woensdagmorgen, 14 maart, werden we verrast door een openstaand hekwerk.

Sommige mensen hadden het nodig gevonden om ’s nachts levensmiddelen op te halen.

 

Dit is helemaal niet nodig, als je het zo hard nodig hebt meld je dan overdag bij de intake, dan kunnen we je iedere week van levensmiddelen voorzien.

 

Vrijdag, 16 maart, mochten we van de Verspillingsfabriek een grote hoeveelheid soepen in ontvangst nemen.

Daar lusten onze cliënten wel soep van!

Hartelijk dank!

De statiegeldactie van Jumbo Den Dungen, Maaskantje, leverde bijgaande levensmiddelen op.

Fantastisch!!

Namens onze cliënten hartelijk dank.

Basisschool De Landman uit Helvoirt heeft een Paasactie gehouden ten behoeve van de Voedselbank. De opbrengst was 2 kratten snoep en koek en maar liefs 1.500 eieren.

Hartelijk dank!

Basisschool de Sprankel uit Haaren heeft een Paasactie gehouden ten behoeve van de Voedselbank. De opbrengst was 2 kratten snoep en koek, 1.750 eieren en de lieve som van € 585,00.

Hartelijk dank!

Nelly Cloin en Wiebe de Leijer overhandigden woensdagochtend een cheque ter waarde van 350 euro aan de voorzitter van de Voedselbank Arjen Witteveen.

Het tweetal, aangevuld met verschillende jongeren uit alle politieke windrichtingen, besloot na een diefstal begin vorige maand geld in te zamelen namens de Boxtelse jongeren die politiek actief zijn.

Bij een inbraak in de Voedselbank werd verleden maand voor ruim 3.000 euro aan spullen, die bedoeld waren voor cliënten van de Voedselbank, buitgemaakt. Daarop besloten de politiek actieve jongeren geld in te zamelen om de Voedselbank tegemoet te komen.

Het geld zal gebruikt worden om de Voedselbank in de toekomst beter tegen inbraak te beveiligen, bijvoorbeeld met een alarmsysteem.

 

Mei

Vincentius is ook dit jaar weer uiterst gul geweest voor lokale goede doelen.

De Voedselbank werd verrast met een cheque van maar liefst € 4.000,00.

 

Hartelijk dank!!

 

Vandaag, 26 april, mocht een van onze vrijwilligers een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Burgemeester Pommer spelde Berdien Rijke de versierselen

Lid in de Orde van Oranje Nassau op.

Van harte gefeliciteerd!

Jumbo Den Dungen gaat tijdje dicht voor verbouwing.

Donderdag 3 mei om zes uur 's avonds gaat de winkel dicht voor een forse verbouwing. Voedselbank Boxtel had een aanbod gekregen om de winkel leeg te halen. Dat laten we ons geen twee keer vragen. De transporter van de Voedselbank stond aardig vol, 12 broodkratten en 68 kratten.

Hiervoor namens onze cliënten hartelijk dank.

Het gaat om een grote verbouwing vertelt franchisenemer Will Janssen van de Jumbo in Den Dungen. ,,Van het plafond tot de

vloer, alles gaat eruit. Dat was ook nodig na tien jaar. De entree komt in het midden van het pand. De trap naar de zes appartementen boven, wordt naar links verlegd. Het magazijn wordt wat kleiner. Daardoor krijgen we zeker 200 vierkante meter meer vloeroppervlak voor de winkel. Er komen ook nieuwe kassa's. Zelfs twee scankassa's. Die hadden we nog niet. Op 23 mei om 9.00 uur zijn we weer open."

We wensen hem alle sterkte toe en duimen voor een grootst resultaat.

Medio maart van dit jaar werd er ingebroken bij de Voedselbank. Directeur Ron Doevendans van Doevendans Beveiliging las het bericht van de geïnitieerde inzamelingsactie op social media en wilde graag een bijdrage leveren aan de wens om de Voedselbank van cameratoezicht te voorzien. “De Voedselbank is er om mensen te helpen die het moeilijk hebben en maakt dat mogelijk door de inzet van vrijwilligers. Dat juist deze organisatie gedupeerd werd door een inbraak, maakte iets in mij los. Natuurlijk is beveiligen ons vak, maar soms is het ook goed om je kennis in te zetten om een goed doel te ondersteunen”, aldus Ron Doevendans. Onlangs is het systeem geïnstalleerd en kunnen vrijwilligers 24 uur per dag de beelden bekijken via o.a. smartphones en tablets.

 

Doevendans Beveiliging is sinds 1999 specialist in beveiliging. Het bedrijf is gevestigd op Bedrijventerrein Ladonk in Boxtel en is gecertificeerd door de VEB (Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven). Klik op het logo om te ontdekken wat Doevendans voor u kan betekenen.

 

September

Oktober

Er liepen weer veel mensen voorbij op de Boxtel Oostdag.

Duizend euro voor Voedselbank Boxtel.

De Boekenmarkt Helvoirt heeft de opbrengst van de markt in september voor een deel toegekend aan de Voedselbank in Boxtel waar Haaren ook onder valt. Zaterdag 13 oktober overhandigde de Boekenmarkt de opbrengst, duizend euro, aan voorzitter Arjen Witteveen van de Voedselbank in de vorm van een symbolische waarde cheque. “We kunnen het geld prima gebruiken”, zegt Arjen Witteveen. “Nog niet zo lang geleden zijn we verhuisd naar een pand in de Achterberghstraat in Boxtel. “Met zo’n verhuizing zijn altijd de nodige kosten gemoeid.”