2017


Nieuws

Klik op de foto voor een vergroting

Gebruik de "end" toets om naar het laatste nieuws te gaan

2017

Het aftellen is begonnen.

De architect is volop bezig.

Op papier ziet het er fantastisch uit

Februari

Op 2 februari vierde Simeonshof naamdag. De bewoners hadden veel producten verzameld welke tijdens een gebedsdienst werden aangeboden. Het thema was verbondenheid wat door een grote shawl werd gesymboliseerd.

Namens onze cliënten hartelijk dank.

Liefst 45 dozen hadden de bezoekers van de Plus Van der Horst supermarkt bij elkaar gespaard voor de cliënten van de voedselbank.


Ook in de gemeente Sint Oedenrode waren een 40 tal pakketten bij elkaar gespaard met de bonnen van Emté.


Een fantastisch geschenk in februari.

Maart

Op het Landpark Assisië, Biezenmortel, werden de handen uit de mouwen gestoken in het kader van NL doet

‘Van zonnecel tot Paaslicht’. Een bespaarmaaltijd met inhoud.

De Protestantse Gemeente Boxtel houdt op vrijdag 31 maart een z.g. Bespaarmaaltijd. Dit is een eenvoudige maaltijd, met producten van het seizoen.  De ecologische voetafdruk blijft zo klein mogelijk, door producten te kiezen waarmee weinig kilometers gereden zijn. Enkele vrijwilligers gaan de uitdaging aan om hiermee smakelijke vegetarische gerechten te maken. De deelnemers gaan raden hoeveel deze maaltijd per persoon gekost heeft.

 

Tussen de drie gangen door vertelt Ando Kuijpers wat hem inspireert in zijn werk voor TNO in Eindhoven. Hij studeerde Natuurkunde en Theologie en is ontwikkelaar van zonnecel-technieken. De titel van zijn verhaal is  ‘Van zonnecel tot Paaslicht’.

 

Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Na aftrek van de onkosten gaat de opbrengst naar de Voedselbank. Er is dit jaar veel geld nodig voor het verbouwen van het nieuwe onderkomen bij het voormalige zorgcentrum Molenweide.

 

Bespaarmaaltijd vrijdag 31 maart, aanvang 17.30, einde ca 20.00 uur, Gebouw De Schakel, Clarissenstraat 18. Iedereen is welkom, ook kinderen en jongeren. Aanmelden uiterlijk 25 maart bij taede.zandstra@ziggo.nl

Locatie:

Gebouw De Schakel, Clarissenstraat 18 te Boxtel

Tijdstip:

17:30  - 20:00

April

OPBRENGST VOOR VOEDSELBANK BOXTEL

Spullen welkom voor grote garagesale Esch

MARC CLEUTJENS

De dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch wordt ook dit voorjaar gebruikt voor een grootschalige garagesale. De opbrengst van de openbare verkoop komt geheel ten goede aan de Voedselbank in Boxtel, die later dit jaar verhuist naar een bijgebouw van voormalig woonzorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat. Vanaf heden kunnen bruikbare tweedehands spullen bij de woning aan de Baarschot afgegeven worden.

Initiatiefnemer Friso Plantema organiseert de garagesale als bestuurslid van de in 2008 opgerichte Loes Foundation. Deze stichting ondersteunt kleinschalige projecten in binnen- en buitenland. Tot 2016

April

werd een bedrag van 14.800 euro uitgekeerd aan onder meer een onderwijs- en schoolmelkproject in Kenia, maar werd ook bijgedragen aan de grondige restauratie van de Essche bierpomp. Daarnaast was er steun voor een project van de Liempdse huisarts Igor van Laere in Bandung (Indonesië) en werd een fonds van Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren ondersteund. Nu is de keuze gevallen op de Voedselbank, die ook al eerder kon rekenen op een donatie.

Plantema roept inwoners van Esch en omgeving op om bruikbare spullen af te geven; ze mogen onder de carport geplaatst worden. Meubels, witgoed en andere grote goederen zijn niet welkom. Kleding mag, mits gewassen of gestoomd, wél aangeboden worden. Tijdens de garagesale wordt alles voor kleine prijzen te koop aangeboden. ,,Bezoekers bepalen zelf de prijs en geven aan wat ze willen spenderen", legt de Esschenaar uit. ,,De entree bedraagt één euro, maar wie iets koopt krijgt dat bedrag terug."

VERDUBBELAAR

Omdat Plantema de Voedselbank in Boxtel een warm hart toedraagt, heeft hij met de andere bestuursleden van de Loes Foundation besloten om de zogenaamde verdubbelaar in te zetten. Dat betekent dat de totale opbrengst van de garagesale door de stichting verdubbeld wordt. ,,En dat geldt niet alleen voor de opbrengst van alle verkochte artikelen, maar ook de entreegelden", aldus Plantema.

De garagesale wordt gehouden in de weekeinden van 1 en 2 alsmede 7 en 8 april en is op alle dagen toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.


Met vereende krachten zijn de vrijwilligers van de voedseltuin, mede dankzij het team van hoveniersbedrijf Oxalis bezig, om de tuin vorm te geven.

Mei

In het weekend van 6 en 7 mei hebben we een stand mogen plaatsen bij de Keistampers die een wandeltocht hadden georganiseerd.


De opbrengst was € 165,00 welke ten goede komt aan de a.s. verhuizing.

Zo hebben ook de Keistampers een steentje bijgedragen.


Hartelijk dank!

Bij de opening van de vernieuwde Angelaschool was de Voedselbank ook aanwezig.

€ 405,00 was de opbrengst.

Fantastisch!!!


Juni

Een geluk bij een ongeluk.


Vrijdagmorgen 12 mei komen wij erachter dat een deur van de vrieskast, vol met vlees, niet goed afgesloten was.

Interpolis geraadpleegd of dit op de verzekering verhaald kon worden.

Helaas niet, uitsluitend bij defect van de vrieskast.

Domme pech!


Vanuit Rabobank is, uit coulance, een bedrag geschonken van € 500,00.


Kijk dat is nog eens een bank!

Hartelijk dank.

Meer dan 400 kroppen sla was de eerste oogst van de Voedseltuin. Namens onze cliënten hartelijk dank

De grote garagesale bij de familie Plantema had maar liefs een opbrengst van € 4.040,46.

Dank zij de door de Loes Foudation ingezette verdubbelaar.

Hartelijk dank!

€ 500,00 hadden de wandelaars van de avond3daagse in Biezenmortel bij elkaar gelopen. Een knappe prestatie!

Hartelijk dank hiervoor.

Sim Sala Bim

Jeugdcircus Sim Sala Bim uit Eindhoven verzorgde zaterdag 10 juni een voorstelling voor de kinderen van ouders die ingeschreven staan bij de Voedselbank Boxtel en de Vincentiusvereniging. Na de pauze mochten zij zelf deelnemen aan de voorstelling.

Op twee lokaties werden de kinderen en hun ouders opgehaald door een Engelse dubbeldekker en afgezet bij de spiegeltent Bon Salon.

De feestelijke middag werd afgesloten met pannenkoek en ijs.

Het geheel werd aangeboden door de Lionsclub Dommel & Aa.

Namens de kinderen en hun ouders, hartelijk dank!

€ 5.884,10 was de opbrengst van de Food4Food actie.


G e w e l d i g ! ! !


Op zondag 9 juli kunt u de door u gespaarde D.E. punten een goede bestemming geven door ze tijdens de Bazaar in de bus te stoppen van de Voedselbank Boxtel e.o.

Namens onze cliënten hartelijk dank!

De Willibrordusschool in Esch, had een musical met de titel "Het dak eraf".

Dit sloeg niet op het oude pand van de Voedselbank, maar de opbrengst kwam wel ten goede aan het nieuwe pand. De opbrengst was het leuke bedrag van  € 134,77.

De musical ging over een vervallen landhuis dat door een sluwe wethouder tegelijk verhuurd wordt aan het daklozencentrum en de miljonairsclub. Dat levert aanvankelijk nogal wat problemen op, maar als beide openingsfeesten letterlijk in het water lijken te vallen wordt duidelijk dat we allemaal gelijk zijn en met respect met elkaar om moeten gaan. Een heel mooi verhaal en onze hartelijke dank!!

_____________________________________________________________________________________

Maandag 2 oktober is door burgemeester Mark Buijs,onder grote belangstelling, onze nieuwe locatie geopend. Een trotse voorzitter heette alle aanwezigen welkom en bedankte ze voor alle bewezen diensten.

Evert van Houtum werd onderscheiden door de burgemeester met een "kei van een Boxtelaar".

_____________________________________________________________________________________

December

De Gemeenteleden van de Protestante Kerk in Boxtel hebben een aantal luxe verzorgingsproducten beschikbaar gesteld voor onze cliënten.

Nu kunnen we ze, naast een voedselpakket, wat extra's  aanbieden.

Hartelijk dank!

Burgemeester Mark Buijs van Boxtel en Jan Pommer van Sint-Michielsgestel zijn samen weesten shoppen. In het kader van de Fairtrade-week shopten zij eerlijke producten.

Deze inkopen deden zij bij Albert Heijn in Sint-Michielsgestel en de Plus in Boxtel, deze winkels verkopen de meeste fairtrade-producten in hun gemeente. Beide  burgemeesters kwamen met het plan om de producten te schenken aan de Voedselbank.

Hiervoor, namens onze cliënten, hartelijk dank.

De winkelactie in Den Dungen en bij de AH in St. Michielsgestel met basketballclub Den Dungk brachten maar liefst 33 kratten aan levensmiddelen en € 67,60 aan donaties op (totaal ca 1.800 producten).

Namens alle clienten hartelijk dank!!

Coöp Tax Liempde, Winkelcentrum Oosterhof Jumbo en Aldi, Albert Heijn Boxtel en Plus van der Horst Boxtel waren de locaties waar de plaatselijke politiek en vrijwilligers van de Voedselbank Boxtel 9 december hun inzamelingsactie hebben gehouden. De opbrengst was maar liefs 160, honderdzestig, kratten. Tot 18.00 uur zijn de vrijwilligers bezig geweest met het uitsorteren van de producten. Namens al onze cliënten hartelijk dank, zo kunnen we de wekelijkse pakketten weer wat variëren.

Voetbalclub Nemelaer uit Haaren, VV Helvoirt, Essche boys, Voetbalclub Biezenmortel, basisscholen, medewerkers van het gemeentehuis en het KBO hebben gezamenlijk een inzamelingsactie gehouden t.b.v. Voedselbank. Het resultaat was grandioos, 104 kratten in totaal ca 3.800 producten. Geweldig!! Dank namens onze cliënten.

De maand december is een actieve maand, ongelooflijk wat er allemaal is opgehaald.


Ook St.Oedenrode liet zich horen. Door de serviceclubs werden in de afgelopen 2 weken bij de 4 supermarkten maar liefst 216 kratten en ca € 284,00 cash opgehaald.

Geweldig!

De dank namens de cliënten is groot!

Afgelopen week hebben de kinderen van basisschool te Gemonde 21 kratten producten opgehaald voor de voedselbank.

Dank, dank, dank.

Op bijgaande foto de hoeveelheid producten die in Liempde bij de Basisschool de Oversteek is opgehaald. Fantastisch.

De kinderen van de Maremak hebben een inzameling gehouden en dat heeft bijgaande hoeveelheid opgeleverd. Geweldig.

De kinderen van de Vorsenpoel hebben een inzameling gehouden en eigen spulletjes verkocht dit heeft maar liefst € 880,95 opgebracht.

Klasse. Hartelijk dank!

Claudia Bergman heeft bij Sportschool Van den Oever afgelopen zaterdag weer een dansfestijn gehouden. De opbrengst hiervan was maar liefst

€ 784,40, dit bedrag delen we met Voedselhulp Schijndel. Hartelijk dank namens alle cliënten!

Van het KBO Oost Boxtel mochten we bedrag ontvangen van € 91,40, opgehaald tijdens de dienst.

Hartelijk dank!

Vandaag, 29 december, kreeg onze voorzitter een cheque overhandigd van The Brain. Het bedrag wat erop staat is € 525,00 fantastisch, hartelijk dank!