2019

Korte info The Star Company:


The Star Company is een opleiding in Boxtel waar kinderen van 6 tot en met 18 jaar leren zingen, dansen, presenteren, acteren en waarbij plezier en samenwerken centraal staan.

Tijdens de lessen is de sociaal-emotionele ontwikkeling hét uitgangspunt.

Het hele jaar wordt er toegewerkt naar het eindconcert.

Onderdeel van de opleiding is het opnemen van een speciaal voor The Star Company geschreven lied, in een echte muziekstudio.

Daarna geven de kids act de présence in een videoclip.

Dit jaar is de titel van het lied: Ga er voor!


De kaartopbrengst van de voorstelling en de opbrengst van het lied gaan naar de goede doelen: Stichting Het Vergeten Kind en Stichting Voedselbank Boxtel.


Vorig jaar is er in totaal € 4.000,00 ! bijeengebracht.

Het is een prachtige voorstelling vol zang en dans waarin de kids alles geven en boven zichzelf uitstijgen.

Maak de kids trots met uw applaus!


Kaarten (entree):


Kinderen tot 16 jaar € 10,-

Volwassenen € 15,-

Volwassenen plus CD € 20,-

Vip-kaarten € 50,- Een vip-kaart houdt in: Speciale ontvangst, drankjes en hapjes, meet en greet en plaatsen vooraan.

Kaarten bestellen via: ingeving@hotmail.com of 0621240063


Hartelijke groet,


Inge van den Biggelaar

The Star Company

0621240063April

Dankzij "Het Goed" zitten enkele cliënten er de komende winter weer warmpjes bij.

Dank, dank, dank.


St. Joseph bestaat 100 jaar. Hierbij werden de huurders verrast met een mooie appeltaart.

Onze cliënten mogen ook mee feesten en ontvangen allemaal een lekkere ambachtelijke appeltaart.


Hartelijk dank namens onze cliënten en gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Mei

Vrijdag 26 april mocht een van onze vrijwilligers, Guus Bekooy, een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Guus is pleegouder geweest, secretaris bij het Rode Kruis afdeling Boxtel/Liempde, filmmaker bij Omroep Dommelland en maakt documentaires.

Bij de Voedselbank Boxtel is Guus actief bij de intake in Boxtel en Haaren en verzorgt het geluid bij presentaties en bijeenkomsten.


Feest bij de Voedselbank.


Een van onze medewerkers was vrijdag 3 mei, 12,5 jaar, 650 weken, actief als vrijwilliger.

Niet zomaar een vrijwilliger, nee een die als er een beroep op werd gedaan altijd aanwezig was.


Proficiat!

Juni

Woensdag 22 mei, brachten de gildebroeders van Sint-Barbara een bezoek aan de Voedselbank, voor een rondleiding.

Hoofdman Jacques Habraken vertelde dat het niet zomaar een bezoek was.

Tijdens de recente jaarvergadering was de Voedselbank gekozen als het jaarlijkse goede doel.

Als eerste daad heeft de eerste vrouwelijke gildekoning Hilde van den Broek een cheque overhandigd van € 750,00.

Hiervoor onze hartelijke dank!

Juli

Zaterdag 15 en 22 juni bemanden vrijwilligers van Vincentiusvereniging St Michielsgestel de voedselinzameling voor de Voedselbank bij de Jumbo en Aldi in St. Michielsgestel. Bijna 50 kratten vol met lang houdbare levensmiddelen en ruim €100,00  aan contanten was het resultaat. Een welkome aanvulling voor de voedselpakketten die de cliënten van de voedselbank wekelijks ontvangen.

September

Vincentius is ook dit jaar weer uiterst gul geweest voor lokale goede doelen.

De Voedselbank werd verrast met een cheque van maar liefst

€ 3.500,00.

 

Hartelijk dank!!

Jouw stem is geld waard! 
Met Rabo ClubSupport steunen wij lokale clubs en verenigingen.

En jouw stem is geld waard!

Rabobank Hart van De Meierij gelooft in de kracht van clubs en verenigingen. Daarom investeren wij een deel van onze winst in clubs en verenigingen door het hele land. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen: onze buurt sterker en beter maken.

Stemmen
Vanaf 27 september kun je jouw 5 stemmen verdelen over de clubs en verenigingen en hun mooie bestedingsdoelen. Klik op naaststaand logo van de Voedselbank  en breng je stem uit.

Donatie Vincentiusvereniging Sint Michielsgestel aan Voedselbank Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Sint-Oedenrode.

Oktober

Voedselbank Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Sint-Oedenrode worstelt met een groot gebrek aan langhoudbare levensmiddelen. De aanvoer stokt, de voorgenomen voedsel-inzamelacties zijn pas voor de maand december gepland.

Dit signaal was voor de Vincentiusvereniging aanleiding over te gaan tot een donatie in natura; bij Jumbo Berlicum werd voor 500 euro aan rijst, spaghetti en macaroni ingekocht en de supermarkt zelf deed er nog een schepje bovenop; het resultaat een volle rolcontainer waardoor de voedselpakketten de komende weken weer extra kunnen worden aangevuld.

Deze donatie in natura werd nog aangevuld door een bedrag wat was opgehaald met een statiegeld actie.

Vrijdag 11 oktober kwam nieuwbakken burgemeester Han Looijen van de Gemeente Sint Michielsgestel kennis maken met onze locatie in Boxtel. Hij werd vergezeld door wethouder Ed Mathijssen en kinderburgemeester Michelle Kroon. Het gezelschap werd ontvangen door voorzitter Arjen Witteveen en bestuurslid Albert Swinkels.

Na een introductie door Arjen ontspon zich een discussie over de bereikbaarheid van de doelgroep (inwoners met een smalle beurs waar een dagelijkse maaltijd niet vanzelfsprekend is). Dit is ook een zorgpunt van de Gemeente, het armoede beleid staat hoog op haar agenda en de Voedselbank is een belangrijk uitvoerend orgaan daarbij. De Gemeente ondersteunt de Voedselbank o.a. financieel via een bijdrage per cliënt en de lokale uitdeelfaciliteit in Den Dungen. Er zijn diverse partijen betrokken bij de hulpverlening, de Gemeente speelt een belangrijke rol om die partijen te verbinden

om zo gezamenlijk de doelgroep beter te bereiken. In de Gemeente Sint Michielsgestel is dat gezien de groei van het aantal cliënten van de Voedselbank van nog geen 20, 3 jaar geleden, naar nu bijna 60 al aardig gelukt maar we zijn er nog niet. Elkaar via communicatie meer versterken kwam ook als aandachtspunt terug.

De gasten werden afsluitend rondgeleid door de locatie Boxtel, de burgemeester en zijn gezelschap waren onder de indruk van de uitmuntende faciliteiten van onze Voedselbank.

Er werd afgesproken om binnenkort ook een bezoekje te brengen aan het uitdeelpunt in Sint Michielsgestel (de Litserborg in Den Dungen).


Voedselbank Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Sint-Oedenrode bedankt de Rabobank Hart van De Meierij voor deze mooie cheque. Alle stemmers bedankt voor hun goede keuze.

November

December

Woonstichting JOOST


Onlangs zijn we voor onze Expeditie Betaalbaarheid - om input op te halen voor ons nieuwe ondernemingsplan - te gast geweest bij de Voedselbank Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Sint-Oedenrode. Als bedankje hebben we met collega’s van JOOST houdbare artikelen ingezameld, waaronder rijst, pasta, muesli, zoet broodbeleg, wasmiddel en shampoo. Afgelopen week hebben we de ‘oogst’ van onze voedselbank-actie weggebracht. Daar bleek dat de giften op dit moment harder nodig zijn dan ooit. Het magazijn met houdbare spullen ziet er schrikbarend leeg uit. Daarom gaan we deze actie in januari herhalen. Wellicht een goed voorbeeld voor andere organisaties?


Namens onze cliënten hartelijk dank, hopelijk voelen andere organisaties zich aangesproken.


Basisschool de Hobbedonken had een schoenendoos-kadootjes-project over kinderen die het goed hebben en kinderen die geen cadeautje krijgen. Ze hebben cadeautjes meegebracht naar school, ingepakt in verschillende leeftijdsgroepen en hebben dit aangeboden aan de kinderen van de cliënten van de Voedselbank.

Zo krijgen ook deze kinderen een leuk cadeau. Hartelijk dank!

Woonstichting Joost is bij ons op bezoek geweest en heeft ruim 200 tasjes met inhoud voor onze cliënten gebracht.

Namens onze cliënten onze hartelijke dank.


Hierbij wil ik al onze vrijwilligers, leveranciers, sponsoren, stagiaires,  de gulle gevers van de winkelacties en iedereen die op enigerwijze een bijdrage heeft geleverd aan een succesvol 2019 van de Voedselbank hartelijk bedanken.


De voorzitter Arjen Witteveen