2018

Nelly Cloin en Wiebe de Leijer  overhandigden woensdagochtend een cheque ter waarde van 350 euro aan de voorzitter van de Voedselbank Arjen Witteveen.

Het tweetal, aangevuld met verschillende jongeren uit alle politieke windrichtingen, besloot na een diefstal begin vorige maand geld in te zamelen namens de Boxtelse jongeren die politiek actief zijn.

Bij een inbraak in de Voedselbank werd verleden maand voor ruim 3.000 euro aan spullen, die bedoeld waren voor cliënten van de Voedselbank, buitgemaakt. Daarop besloten de politiek actieve jongeren geld in te zamelen om de Voedselbank tegemoet te komen.

Het geld zal gebruikt worden om de Voedselbank in de toekomst beter tegen inbraak te beveiligen, bijvoorbeeld met een alarmsysteem.


Mei

Vincentius is ook dit jaar weer uiterst gul geweest voor lokale goede doelen.

De Voedselbank werd verrast met een cheque van maar liefst € 4.000,00.


Hartelijk dank!!


Vandaag, 26 april, mocht een van onze vrijwilligers een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Burgemeester Pommer spelde Berdien Rijke de versierselen

Lid in de Orde van Oranje Nassau op.

Van harte gefeliciteerd!

Jumbo Den Dungen gaat tijdje dicht voor verbouwing.

Donderdag 3 mei om zes uur 's avonds gaat de winkel dicht voor een forse verbouwing. Voedselbank Boxtel had een aanbod gekregen om de winkel leeg te halen. Dat laten we ons geen twee keer vragen. De transporter van de Voedselbank stond aardig vol, 12 broodkratten en 68 kratten.

Hiervoor namens onze cliënten hartelijk dank.

Het gaat om een grote verbouwing vertelt franchisenemer Will Janssen van de Jumbo in Den Dungen. ,,Van het plafond tot de

vloer, alles gaat eruit. Dat was ook nodig na tien jaar. De entree komt in het midden van het pand. De trap naar de zes appartementen boven, wordt naar links verlegd. Het magazijn wordt wat kleiner. Daardoor krijgen we zeker 200 vierkante meter meer vloeroppervlak voor de winkel. Er komen ook nieuwe kassa's. Zelfs twee scankassa's. Die hadden we nog niet. Op 23 mei om 9.00 uur zijn we weer open."

We wensen hem alle sterkte toe en duimen voor een grootst resultaat.

Medio maart van dit jaar werd er ingebroken bij de Voedselbank. Directeur Ron Doevendans van Doevendans Beveiliging las het bericht van de geïnitieerde inzamelingsactie op social media en wilde graag een bijdrage leveren aan de wens om de Voedselbank van cameratoezicht te voorzien. “De Voedselbank is er om mensen te helpen die het moeilijk hebben en maakt dat mogelijk door de inzet van vrijwilligers. Dat juist deze organisatie gedupeerd werd door een inbraak, maakte iets in mij los. Natuurlijk is beveiligen ons vak, maar soms is het ook goed om je kennis in te zetten om een goed doel te ondersteunen”, aldus Ron Doevendans. Onlangs is het systeem geïnstalleerd en kunnen vrijwilligers 24 uur per dag de beelden bekijken via o.a. smartphones en tablets.


Doevendans Beveiliging is sinds 1999 specialist in beveiliging. Het bedrijf is gevestigd op Bedrijventerrein Ladonk in Boxtel en is gecertificeerd door de VEB (Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven). Klik op het logo om te ontdekken wat Doevendans voor u kan betekenen.


September

Oktober

Er liepen weer veel mensen voorbij op de Boxtel Oostdag.

November

Duizend euro voor Voedselbank Boxtel.

De Boekenmarkt Helvoirt heeft de opbrengst van de markt in september voor een deel toegekend aan de Voedselbank in Boxtel waar Haaren ook onder valt. Zaterdag 13 oktober overhandigde de Boekenmarkt de opbrengst, duizend euro, aan voorzitter Arjen Witteveen van de Voedselbank in de vorm van een symbolische waarde cheque. “We kunnen het geld prima gebruiken”, zegt Arjen Witteveen. “Nog niet zo lang geleden zijn we verhuisd naar een pand in de Achterberghstraat in Boxtel. “Met zo’n verhuizing zijn altijd de nodige kosten gemoeid.”


________________________________________________________________________________________________________________

December

Enkele foto's van de inzamelactie.

De winkelactie waaraan werd meegedaan door diverse supermarkten in Boxtel, Liempde, Sint- Michielsgestel, Maaskantje, Sint-Oedenrode, Berlicum, Haaren, Helvoirt en diverse scholen, SNS winkel, Vincentiusvereniging, Atelier de Hooimijt in Berlicum, Buurthulp de Hazeakkers in Sint Michielsgestel, Odaparochie en de protestantse gemeente, voetbalclubs en scholen heeft maar liefs het totaal van meer dan 700 kratten opgeleverd. Claudia Bergman van de dansschool bij Van den Oever, deed ook dit jaar weer een flinke duit in het zakje met haar geweldige activiteiten. Wij krijgen daarvan € 433,30

________________________________________________________________________________________________________________

Prijsuitreiking


Op maandagavond 10 december vond de prijsuitreiking voor de top 25 plaats in Den Durpsherd in Berlicum. De gasten werden door Christel de Laat, de gastvrouw van de avond, op haar geheel eigen en humoristische wijze door de avond geleid.


De top 5 van deze editie


Opnieuw is stichting Vrienden van Hospice Dommelrode (Sint-Oedenrode) de winnaar gebleken!

Deze stichting ontving 1.068 stemmen, wat resulteerde in een donatie van € 4.423,95. Een mooie tweede plaats dit jaar voor Voedselbank Boxtel en omstreken die met 504 stemmen een mooie cheque van € 2.088,- in ontvangst mocht nemen. Opgevolgd door MiniGestel die met hun cheque van € 1.723,17 nieuwe materialen gaan aanschaffen voor hun hutten en activiteiten tijdens de creatieve week. Een vierde plek was voor Sportclub Den Dungen met een bijdrage van € 1.710,75 voor een voetbaltoernooi dat ze gaan organiseren voor mensen met een beperking. Op de 5e plek met 394 stemmen De Zevensprong die met hun bijdrage van € 1.632,04 een kindervakantieweek gaan organiseren.


Bedankt voor het stemmen!


Rabobank Hart van De Meierij bedankt de clubs voor hun deelname en de leden voor het uitbrengen van hun stemmen. Dankzij de stemmen van de leden konden we deze 491 clubs blij maken met een mooie financiële bijdrage.

Voedselbank Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Sint-Oedenrode bedankt de Rabobank Hart van De Meierij voor deze mooie cheque.